in

Dit is de enige Ferrari 458 Speciale met een handbak

De Ferrari F430 was de laatste auto was die uit de fabriek in Maranello rolde met een handgeschakelde versnellingsbak. Sinds de F430 Scuderia zijn alle Ferrari’s voorzien van een DCT-transmissie met flippers achter het stuur en slechts twee pedalen.

Zelfs tegen meerprijs is een handbak geen optie voor Ferrari, wat voor puristen natuurlijk erg jammer is. Maar er zijn bedrijven die zich richten op het ombouwen van de automatische transmissie naar een handbak. EAG deed dit al met een F430 Scuderia en nu is er een bedrijf genaamd ‘Modificata’, die datzelfde heeft gedaan met 458 Speciale.

Subtract two paddle shifters, add a third-pedal, and substitute the seven-speed dual-clutch transmission with a manual six-speed H-pattern. Then cancel out a substantial amount of weight, and you have the formula for the latest creation from Modificata.

Het was een flinke klus om deze ombouw te realiseren, maar het geluid van een gated shifter die je zelf bedient bij 9.000 tpm maakt alles goed, aldus Modificata op Instagram.

Video: De enige Ferrari 458 Speciale met een handbak

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gestolen Toyota Aygo probeert te vluchten voor politie

Gestolen Toyota Aygo probeert te vluchten voor politie

Doug Demuro neemt een Spyker C8 Spyder onder de loep

Doug Demuro neemt een Spyker C8 Spyder onder de loep