in

Matt Farah test de enige handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia

Een handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia is een auto die officieel niet bestaat, en toch test Matt Farah er één in onderstaande video. Het enige exemplaar ter wereld, gebouwd door European Auto Group (EAG) uit Texas.

Trouwe volgens van Autostrada.TV zullen deze auto direct herkennen, we schreven namelijk twee maanden geleden al een artikel over de enige handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia ter wereld. Toen in combinatie met een promovideo van EAG, maar nu hebben ze Matt Farah gevraagd om plaats te nemen achter het stuur en een oordeel te vellen over hun conversie.

Wat EAG kort gezegd heeft gedaan is een handgeschakelde zesbak installeren in een 430 Scuderia. Voor de conversie werden originele Ferrari-onderdelen gebruikt en de bestaande transmissie werd aangepast zodat de bestuurder nu een koppelingspedaal heeft. Naast het pedaal kocht EAG ook de kabelboom en een ‘gated shifter’ bij Ferrari. Deze moest worden aangepast aan de middenconsole van de 510 pk sterke Scuderia, die niet overeenkomt met de standaard F430.

Is deze conversie een succes? Check de video hieronder voor het oordeel van Matt Farah.

Video: Matt Farah test handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin DBX SUV gespot

Aston Martin DBX in actie op de Nordschleife

BMW 840d vs Mercedes E400d vs Audi A8 TDI

BMW 840d vs Mercedes E400d vs Audi A8 TDI