in

Ferrari 430 Scuderia Review

We wachten inmiddels al een hele tijd op de opvolger van de Ferrari 430 Scuderia, de Ferrari 458 ‘Monte Carlo’ zoals hij nu nog genoemd wordt. Specificaties zijn nog niet bekend, de lanceringsdatum is nog niet bekend en zelfs de naam ‘Monte Carlo’ is alles behalve definitief. AutoCar gaat daarom maar op pad met de 430 Scuderia, de opvolger van de geweldige 360 Challenge Stradale.

De Ferrari 430 Scuderia is de meest sportieve versie van de Ferrari F430, er werd maar liefst 100 kilo verwijderd en de technici hebben 20 pk extra uit het blok weten te toveren. Met 510 pk en een gewicht van 1250 kilo, kom je uit op een gewicht-vermogensverhouding van 2,45 kilo per pk.
De semi-automatische versnellingsbak schakelt in slechts 60 milliseconde en het nieuwe traction control systeem heeft het elektronische differentieel en het F1-Trac tractie- en stabiliteitscontrole-systeem in één systeem geïntegreerd.

Video: Ferrari 430 Scuderia Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

What if: Bugatti Veyron Super Sport vs Nissan GT-R AMS Alpha 12+

What if: Bugatti Veyron Super Sport vs Nissan GT-R AMS Alpha 12+

Valentino Rossi in de NASCAR van Kyle Busch

Valentino Rossi in de NASCAR van Kyle Busch