in

Dit zijn de bruutste Alfa Romeo 155’s in Hillclimb

Van de Alfa Romeo 155 zijn verschillende raceversies gebouwd die na hun carrière in toerwagens een tweede leven kregen in Hillclimb Racing. De twee bruutste exemplaren zien we in deze video, de turbocharged Alfa Romeo 155 GTA en de atmosferische Alfa Romeo 155 ITC-DTM.

De 155 GTA, hier bestuurd door Roberto Di Giuseppe, werd oorspronkelijk geprepareerd door Jolly Club voor Touring Car Racing in de jaren ’90. Er werden minder dan 20 exemplaren gebouwd en 2 daarvan waren later in hun carrière zeer succesvol in het Italiaanse Hillclimb Championship. Volgens Hillclimb Monsters maakte deze 155 GTA gebruik van de transmissie en motor uit de Lancia Delta Integrale. Na wat finetuning produceert de turbomotor 550 pk op alle vier de wielen.

De andere Alfa Romeo 155 in deze video is Marco Gramenzi’s 155 ITC-DTM, de legendarische toerwagen gebouwd voor de Duitse DTM-serie in de jaren ’90. Aangezien er in hillclimb een stuk minder restricties zijn is de atmosferische 2.5-liter V6-motor doorontwikkeld om meer dan 500 pk te produceren met een verbluffende 12.000 rpm.

In combinatie met de door Alfa gebouwde Q4-vierwielaandrijving en een gewicht van minder dan 1000 kg was dit een zeer capabele machine in hillclimb. Eén waarmee Gramenzi verschillende Italiaanse Hillclimb-kampioenschappen op zijn naam wist te schrijven. Inmiddels heeft Marco de 155 ITC-DTM even geparkeerd voor een ander project, zijn Alfa 4C.

Video: Bruutste Alfa Romeo 155’s in Hillclimb

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De goedkoopste Maserati Quattroporte ZF in de U.S.

De goedkoopste Maserati Quattroporte ZF in de U.S.

BMW E39 M5 Coupé driftauto

Deze BMW E39 M5 driftauto is een coupé met 850 pk