in

Donkervoort D8 GTO in brand na crash tijdens Supercar Sunday

Afgelopen zondag vond Supercar Sunday plaats op het TT circuit Assen. Het evenement trekt ieder jaar een geweldige hoeveelheid supercars en hypercars, die ook op het circuit mogen rijden als de bestuurders dat willen.

Een groepje Donkervoorts maakten van deze gelegenheid gebruik, maar voor één van hen eindigde Supercar Sunday rampzalig. Bij het uitkomen van de Geert Timmer bocht verloor de bestuurder van de rode Donkervoort D8 GTO de achterkant en knalde linksaf in de bandenstapel.

De bestuurder kon ongedeerd uitstappen en in eerste instantie lijkt er niets aan de hand, afgezien van de nodige schade aan de achterzijde van de D8 GTO. Niet veel later breekt er echter brand uit die de Donkervoort in lichterlaaie zet.

Met een paar brandblussers probeerden de marshals het vuur te doven, maar dit had weinig effect. Pas als de er groot materieel wordt ingezet en de brandweer komt helpen, wordt het vuur gedoofd.

Spotter Gumball stond precies op de goede plek en legde alles vast. Zoals je aan het einde van de video kunt zien is de Donkervoort D8 GTO zwaar beschadigd.

Video: Donkervoort D8 GTO in brand Supercar Sunday

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Straatrace BMW M4 vs Audi S8

Straatrace tussen BMW M4 en Audi S8 gaat mis

BMW M5 Competition Nordschleife Lap

BMW M5 Competition Nordschleife Lap