in

Review van de Donkervoort D8 GTO-RS

Een paar maanden geleden dook Carfection in de geschiedenis van Donkervoort, ter ere van het 40-jarig bestaan van de fabrikant, en onlangs was Carfection weer in Nederland, ditmaal om de D8 GTO-RS te besturen.

De D8 GTO-RS is nog lichter, sterker en extremer dan alle andere Donkervoorts. De 2.5-liter Audi vijfcilinder levert bijna 400 pk en dat is best veel voor een auto die maar 695 kg weegt. Van 0 naar 100 km/h gaat in 2,7 seconden en de 0-200 km/h tijd is misschien nog wel indrukwekkender, slechts 7,8 tellen heeft de Donkervoort nodig voor die sprint.

Donkervoort claimt dat de downforce bij een snelheid van 200 km/h op de voor- en achteras met 50 kg is toegenomen. In combinatie met 20% minder luchtweerstand moet dit zorgen voor meer stabiliteit op hoge snelheid. Zo hard rijdt Henry Catchpole van Carfection echter niet, dus zullen we Donkervoort op hun woord moeten geloven. Wat Henry wel doet is over Nederlandse polderwegen blazen met de D8 GTO-RS en op het afgesloten testcircuit van rijvaardigheidscentrum Lelystad.

Of de Britse autojournalist enthousiast is over deze Nederlandse supercar, zie je in zijn review hieronder.

Video: Carfection test de Donkervoort D8 GTO-RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Evolutie Nissan Silvia

De Evolutie van de Nissan Silvia

Rallyauto's crashen tegen gebouwen

Compilatie van Rallyauto’s die tegen gebouwen botsen