in

Carfection duikt in de geschiedenis van Donkervoort

Donkervoort is Nederlands trots als het gaat om sportwagenfabrikanten. De in Lelystad gevestigde fabrikant is al sinds 1978 actief en bouwt haar karakteristieke sportauto’s nog altijd met de hand.

Het motto van Donkervoort is “No Compromise“, refererend aan het feit dat de modellen geen elektronische hulpmiddelen hebben, geen fancy interieur en maar één doel voor ogen heeft; hard gaan. Als je een Donkervoort koopt dan koop je een extreem lichte auto met een krachtige Audi-motor en een handgeschakelde versnellingsbak.

Ondanks het feit dat alle Donkervoort-modellen een beetje op elkaar lijken heeft men sinds de beginjaren meer dan 1.100 sportwagens gebouwd. Dat is waarschijnlijk meer dan Spyker, Vencer, Savage Rivale en alle andere Nederlandse sportwagenfabrikanten bij elkaar. Toch iets om trots op te zijn!

Dit jaar viert Donkervoort haar 40e verjaardag en om dat heugelijke feit te vieren blikt Carfection terug op de geschiedenis van Donkervoort.

Video: Carfection duikt in de geschiedenis van Donkervoort

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Citroën 2CV Fourgonnette met Ferrari V8-motor

Citroën 2CV Fourgonnette met Ferrari V8-motor

Audi-TT-over-de-kop-tijdens-24H-Nürburgring-kwalificatie

Audi TT over de kop tijdens 24H Nürburgring kwalificatie