in

Nederlandse Vencer Sarthe getest door AutoCar

We hebben de Vencer Sarthe een keer eerder besproken, toen AutoVisie op bezoek ging bij het in Vriezenveen gevestigde Vencer Sportscars. Dat was echter een jaar geleden en de auto was nog niet geheel rijklaar, dat is de Sarthe nu wel!

Deze Nederlandse supercar is zo Spartaans als het maar zijn kan, niet qua uitrusting maar wel qua elektronische hulpmiddelen. ABS, ESP, TC, het zit er allemaal niet op. In de Vencer moet je beschikken over een fluwelen rechtervoet, schakelen gaat ouderwets met een pook en de versnellingsbak geeft niet automatisch tussengas dus dat moet de bestuurder zelf doen.

De motor is een 6.3-liter V8 met Supercharger die getuned is door Hennessey, het resultaat is 630 pk en een 0-100 km/h sprint van 3.6 seconden. De geclaimde topsnelheid ligt rond de 340 kilometer per uur. De motor is in het midden geplaatst en gekoppeld aan een handmatige zesbak die de achterwielen aandrijft.

Over het uiterlijk kan lang gediscussieerd worden, vanuit sommige hoeken vinden wij de Vencer Sarthe prachtig, maar vanuit andere hoeken zeker niet. Het is dan ook geen ‘mainstream’ supercar die bij iedereen in de smaak valt, en omdat de productie gelimiteerd is tot 12 stuks per jaar is hij ook niet voor iedereen weggelegd.

In onderstaande video zie je hoe Steve Sutcliffe van AutoCar de Vencer test op het Midland circuit.

Video: Nederlandse Vencer Sarthe getest door AutoCar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicous - Lamborghini Urraco

Petrolicous – Lamborghini Urraco

Autostrada.TV is vernieuwd!

Autostrada.TV is vernieuwd!