in

Doug DeMuro neemt de Koenigsegg Gemera onder de loep

De Koenigsegg Gemera hebben we nog niet heel veel gezien. De vierzits Koenigsegg zou vorig jaar op de Geneva International Motor Show gepresenteerd worden, maar de autobeurs werd op het laatste moment geannuleerd. Uiteindelijk besloot de Zweedse fabrikant een video te maken om de Gemera alsnog aan het wereldpubliek te tonen.

Afgezien van die ene video, is het behoorlijk stil gebleven rondom de Gemera. Niet zo gek ook, want de auto gaat pas in 2022 in productie. Maar toch, het was leuk geweest als we het prototype ondertussen eens hadden zien rijden. Helaas moeten we daar nog even op wachten, want ook in deze video blijft de 1.700 pk sterke Koenigsegg op zijn plaats.

Als de drie elektromotoren en de twin turbo 2.0-liter driecilinder tot leven gewekt zouden worden, kan de Gemera in 1,9 seconden naar 100 km/h blazen en als de passagiers het aandurven haalt deze Koenigsegg een topsnelheid van 400 km/h.

Doug DeMuro toont ons zoals gebruikelijk alle ‘quirks and features’ en dat zijn er bij de Gemera meer dan genoeg. 30 minuten nerd stuff zie je hieronder!

Video: Koenigsegg Gemera onder de loep

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Chris Harris geeft aankoopadvies wat betreft EV's

Chris Harris geeft aankoopadvies over EV’s

De Motorsport Crashes van week 11

De Motorsport Crashes van week 11