in

Doug DeMuro neemt de Porsche Cayman GT4 RS onder de loep

De Porsche Cayman GT4 RS is de hardcore Cayman waar liefhebbers jaren op hebben gewacht. Een RS-uitvoering mét een GT3-motor in het midden van sportwagen!

Het atmosferische motorblok van Porsche Motorsport produceert 500 pk en 450 Nm koppel. Aan de zescilinder koppelt Porsche een automaat met dubbele koppeling waardoor de Cayman GT4 RS in 3,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h accelereert. De topsnelheid bedraagt 315 km/h.

Zoals gebruikelijk bij RS-modellen heeft Porsche het nieuwste exemplaar zo licht mogelijk gemaakt, met behoud van enig comfort uiteraard. De voorklep en de voorschermen zijn van carbon fiber en de zij- en achterruiten zijn dunner gemaakt. Tevens is het isolatiemateriaal en het tapijt tot minimale dikte teruggebracht en de deurhendels zijn simpele textiellussen. Uiteindelijk is er hierdoor 35 kg bespaard.

Er zijn tal van aanpassingen gedaan aan de carrosserie van de Cayman, wat ervoor zorgt dat de GT4 RS 25% meer downforce heeft dan een normale Cayman GT4. Tel daarbij op de vernieuwde ophanging en lagere rijhoogte en je hebt een machine die 7:09.3 minuten klokt op de Nordschleife. Slechts 9 seconden langzamer dan een 992 GT3.

Nu we de belangrijkste wapenfeiten van de GT4 RS genoemd hebben, is het tijd om Doug DeMuro aan het woord te laten. Hij gaat ons alle ‘quirks and features’ tonen van de GT4 RS.

Video: Doug DeMuro neemt Porsche Cayman GT4 RS onder de loep

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bakwagen verliest lading op A1 bij Muiderberg

Bakwagen verliest lading op A1 bij Muiderberg

Fia Hillclimb Masters 2021

De 15 snelste toerwagens @ Hillclimb Masters 2021