in

Dragrace: McLaren Speedtail vs Bugatti Chiron

Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat de McLaren Speedtail en de Bugatti Chiron het tegen elkaar opnemen in een dragrace. Beide hypercars kunnen meer dan 400 kilometer per uur halen als ze de ruimte krijgen, maar de filosofie achter beide auto’s is compleet verschillend.

De McLaren Speedtail wordt aangedreven door een 4,0-liter twin turbo V8 hybride-aandrijflijn, die 1.070 pk kan produceren. Dit vermogen wordt via een 7-traps DCT naar de achterwielen gestuurd. De carrosserie van de Speedtail is extreem gestroomlijnd en in totaal weegt de McLaren ‘maar’ 1.597 kilogram.

Dan de machtige Chiron, die wordt aangedreven door een gigantische 8.0-liter quad-turbo W16-motor welke een astronomische 1.500 pk en 1.600 Nm eruit pompt! Die enorme motor en de vierwielaandrijving maakt hem echter behoorlijk zwaar, met een gewicht van 1.995 kg moet de Fransoos 398 kg extra meeslepen ten opzichte van de Speedtail.

De video hieronder laat vier dragraces zien, drie rollende starts en één vanuit stilstand. Wil je het geouwehoer overslaan, begin dan bij 5:45 minuten in de video. Wie wint? Check het hieronder!

Video: Dragrace: McLaren Speedtail vs Bugatti Chiron

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard bij de Ferrari 246 Dino F1 op Zandvoort

Onboard bij de Ferrari 246 Dino F1 op Zandvoort

Klokje Rond - Citroën Berlingo 1.6 met 421.407 km

Klokje Rond – Citroën Berlingo 1.6 met 421.407 km