in

Dragrace, Rivian R1T tegen een GMC Hummer EV

Al eerder schreven we over de twee nieuwe Amerikaanse pick-up trucks, de Rivian R1T en de GMC Hummer EV. Of de Rivian naar Nederland komt is nog onbekend, van de Hummer EV is het zeker dat deze niet naar Europa komt. De Hummer EV weegt namelijk zo’n 4.106 kg, in Europa mogen auto’s maximaal 3.500 kg wegen en dus is hij te zwaar voor een personenrijbewijs. De R1T weegt ruim 3.000 kg en blijft dus net onder die grens.  

De Rivian R1T is voorzien van vier elektromotoren, deze zijn samen goed voor zo’n 800 pk, waardoor de zware Pick-up toch een 0-100 sprint van drie seconden in huis heeft!  

De GMC Hummer EV als Pick-up variant heeft 1.000 pk, meer vermogen dus dan de R1T, echter helpt het gewicht van de GMC niet mee. Desondanks accelereert ook de elektrische Hummer in ongeveer drie seconden naar 100 km/u.

In een dragrace op het ‘Willow Springs International Raceway’ circuit in Californië racen de twee Pick-up trucks tegen elkaar. Als verassing rijdt ook de snelle Tesla Model X Plaid mee, dit is de lichtste elektrische auto in deze race met 2.445 kg. Nul tot honderd kilometer per uur doet de Model X Plaid in 2,6 en seconden.    

Dat de Tesla deze dragrace moet winnen staat vast, maar wie komt er als tweede en dus als snelste Pick-up truck uit de strijd. Thomas en James van Throttle house zoeken het voor je uit, check de video hier!  

Video: Dragrace, Rivian R1T tegen een GMC Hummer EV

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

De revolutie van sedans

De evolutie van Sedans!

Subaru Impreza drift

Subaru Impreza handrembocht trekt miljoen views