in

DTM 2015 – ‘Idioot’ Ekström herovert de leiding

DTM-veteraan Mattias Ekström had een interessant weekend op de Moscow Raceway! Op zaterdag verspeelde hij de klassementsleiding door een veel te opportunistische inhaalmanoeuvre te plaatsen op Timo Glock. De Zweed kwam van veel te ver en ramde Glock en zichzelf van de baan. Timo was uiteraard niet blij met Ekström en haalde achteraf hard uit op Twitter; “watch the race from Wehrlein and learn you Idiot! How stupid you need to be to overtake in that corner!”

Wehrlein reed inderdaad een foutloze race, wachtte zijn kans rustig af en met nog vier ronden te gaan passeerde hij Marco Wittmann voor de leiding. Hierdoor pakte Wehrlein de leiding in het kampioenschap af van Ekström, die voor de tweede race ook nog eens 3 strafplekken kreeg.

Lang kon Wehrlein echter niet genieten van zijn leidende positie in het kampioenschap, want na de race op zondag waren de rollen alweer omgedraaid. Mattias Ekström werd derde achter Rockenfeller en Spengler terwijl Wehrlein slechts tiende werd. Met nog drie raceweekenden te gaan heeft Mercedes-protegé Pascal Wehrlein nu zes punten achterstand op de Zweed.

Video: DTM 2015 – Moscow Raceway Highlights

race 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar Scott Dixon wint titel

IndyCar 2015 – Dixon grijpt titel af van Montoya in Sonoma

FIA WEC 2015 - 6H Nürburgring

FIA WEC 2015 – Porsche behaalt dubbelzege op Nürburgring