in

DTM 2015 – Pascal Wehrlein pakt titel in Hockenheim

Mercedes-Benz-rijder Pascal Wehrlein kwam met een voorsprong van 37 punten naar Hockenheim, het kon dus bijna niet mis gaan voor de jonge protegé. Audi-rijders Mattias Ekström en Edoardo Mortara konden in theorie nog kampioen worden, maar stelde dusdanig teleur in de eerste race dat Pascal Wehrlein op zaterdag aan een achtste plek genoeg had om DTM kampioen te worden.

De 20-jarige Wehrlein is de jongste kampioen uit de DTM geschiedenis en zal volgend jaar waarschijnlijk plaatsnemen in de Formule 1-auto van Manor. Tweede in het kampioenschap werd Jamie Green gevolgd door Ekström.

Dit seizoen was het DTM extreem competitief, in de 18 races zagen we 13 verschillende winnaars en ieder raceweekend dook er wel een andere coureur op die snel was. Uiteraard heeft dit te maken met de strafgewichten, daardoor konden langzamere auto’s iets bevoordeeld worden ten opzichte van de snelste auto’s. Dit zorgde ervoor dat in de kwalificatie alle 24 auto’s vaak binnen één seconde zaten, dan zie je maar zelden in een raceklasse.

Hoewel de strijd om het kampioenschap al snel beslist was waren beide races best spectaculair, highlights van het laatste raceweekend zie je hieronder.

Video: Hockenheim Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

VW Golf TFSI-R

Deze VW Golf TFSI-R Hillclimb Special heeft 550 pk

Miss-Tuning-Kalender-2016

Dit is Miss Tuning 2016