in

DTM 2015 – Red Bull Ring Highlights

Het was een veelbewogen weekend in Oostenrijk waar het DTM neerstreek voor het vijfde raceweekend van het seizoen. Op zaterdag scheen de zon en kwalificeerde Edoardo Mortara met de Audi RS5 DTM zich op pole position, dit deed hij met bijna twee tiende voorsprong op merkgenoot Jamie Green.

Mortara domineerde sowieso de hele zaterdag met snelste tijden in de eerste en tweede vrije training, de kwalificatie, de race en uiteindelijk ging hij er ook vandoor met de winst. De Duitser Pascal Wehrlein eindigde met zijn Mercedes-Benz als tweede, voor ex-Formule 1 coureur en merkgenoot Paul Di Resta.

Op lag de Red Bull Ring er heel anders bij, kletsnat namelijk. In een verregende kwalificatie pakte oude rot Mattias Ekström de pole met de Audi RS5 DTM, slechts 0,005 seconden voor merkgenoot Mike Rockenfeller. De race was een eenvoudige prooi voor Ekström die met 4.3 seconden voorsprong op Gary Paffett als winnaar over de streep kwam. Ver daarachter voltrok zich een bijzonder incident, Mercedes-rijder Wickens blokte Audi-coureur Timo Scheider, zodat Pascal Wehrlein, de leider in het kampioenschap, er langs kon. Dat maakte Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich zo boos, dat hij Timo de opdracht gaf om de Mercedessen van de baan te duwen. Bij het aanremmen van de volgende bocht tikte Scheider tegen Wickens die daardoor tegen Wehrlein aanreed. Beide Mercedessen eindigde in de grindbak terwijl Scheider zijn weg kon vervolgen.

Na de race werd Timo Scheider gediskwalificeerd en werd er een onderzoek ingesteld door de DMSB.

Video: DTM 2015 – Red Bull Ring Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie deze fietser een Fiat verplaatsen omdat hij in de weg staat

Zie deze fietser een Fiat verplaatsen omdat hij in de weg staat

WRC 2015 - Rally Finland Highlights

WRC 2015 – Rally Finland Highlights