in

DTM 2016 – Hockenheim Highlights

Ook de Deutsche Tourenwagen Masters is weer van start gegaan, afgelopen weekend stond de seizoensopening op het programma op de Hockenheimring. Voorafgaand aan de race werden de performance-gewichten verdeeld per merk en omdat Mercedes-Benz en BMW 0,2 seconden te kort kwamen ten opzichte van Audi mochten beide merken hun raceauto’s vijf kilogram lichter maken. Bij Audi moest men juist vijf kilogram toevoegen aan het totaalgewicht van de RS5 DTM.

Edoardo Mortara werd de eerste racewinnaar van 2016, bij de start versloeg hij polesitter Nico Müller en de Italiaan gaf de leiding daarna niet meer uit handen. Robert Wickens eindigde met zijn Mercedes C63 AMG DTM als tweede voor bovengenoemde Müller.

De tweede race van het weekend werd gewonnen door voormalig DTM-kampioen en voormalig Formule 1-coureur Paul di Resta. De Schot werd in 2010 kampioen in het DTM, reed vervolgens drie jaar voor Force India in Formule 1 en keerde in 2014 terug naar het DTM team van Mercedes HWA. De afgelopen twee jaar waren weinig succesvol voor di Resta maar een overtuigende zege tijdens de tweede race op de Hockenheimring biedt perspectief voor de rest van het jaar. BMW-coureurs Augusto Farfus en Maxime Martin eindigde respectievelijk als tweede en derde.

Video: DTM 2016 – Hockenheim Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen Peptalk & RTL Late Night

Max Verstappen bij Peptalk & RTL Late Night

Zie hier een McLaren P1 GTR met kentekenplaat

Zie hier een McLaren P1 GTR met kentekenplaat