in

DTM 2016 – Lausitzring Highlights

De derde ronde van het DTM werd verreden op de Lausitzring in Oost-Duitsland. Na het dominante optreden van BMW in Oostenrijk was het nu de beurt aan Audi en Mercedes om terug te slaan.

Miguel Molina vertrok voor de eerste race van pole position en moest zijn leidende positie heel even afstaan aan merkgenoot Jamie Green. In de achtste ronde passeerde de Spanjaard de Brit echter weer en reed vervolgens de overwinning naar huis. Green eindigde als tweede, Robert Wickens was op de derde plaats de best geklasseerde Mercedes-Benz-coureur gevolgd door Marco Wittmann in de BMW M4 DTM.

Voor de race op zondag kwalificeerde Lucas Auer zich als snelste. Het neefje van Gerhard Berger reed een snaarstrakke race en ging van start tot finish aan de leiding. Achter de Mercedes-coureur eindigde Mattias Ekström als tweede gevolgd door Robert Wickens. BMW kwam niet echt sterk uit de verf op de Lausitzring met Marco Wittmann als best geklasseerde BMW-coureur op de zesde plaats.

In de strijd om de titel gaat Robert Wickens aan de leiding, op 3 punten gevolgd door Marco Wittmann.

Video: DTM 2016 – Lausitzring Highlights

Race 2

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De nieuwe M2 is net zo snel als een E90 M3 V8

De nieuwe M2 is net zo snel als een E90 M3 V8

Top Gear Season 23 Episode 2

Top Gear Season 23 Episode 2