in

DTM – First Class

Na DTM the Golden Years is hier deel twee van een geweldige DTM-serie gemonteerd door DTMEnthusiast. In First Class zien we een prachtige compilatie van beelden uit de jaren ’80 en ’90, de hoogtijdagen van het Duitse toerwagen kampioenschap.

Destijds deden naast BMW, Mercedes en Audi ook Opel, Alfa Romeo en Ford een periode mee. Startvelden van ruim 20 auto’s waren heel normaal en doordat de raceauto’s nog niet verpest waren met extreme aerodynamica werd er deur aan deur met elkaar gestreden. “Rubbing is racing”

Zoals je in de video kunt zien werd er ook niet zachtzinnig omgesprongen met de bolides, een kapotte bumper betekende niet gelijk een halve seconde verlies aan downforce en dus vlogen de vonken in het rond. Met de terugkeer van BMW in het DTM zet het kampioenschap in ieder geval een stap in de goede richting, maar het wordt nooit meer zoals het was!

Video: DTM – First Class

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DTM - The Golden Years

DTM – The Golden Years

Aston Martin V12 Vantage vs Aston Martin LMP1

Aston Martin V12 Vantage vs Aston Martin LMP1