in

Eerste review van de Porsche Cayman GT4!

De Porsche Cayman GT4 werd een kleine maand geleden gepresenteerd en de reacties waren overweldigend positief. Chris Harris gaat nog een stapje verder en stelt dat dit de meest geanticipeerde auto is van 2015!

Porsche heeft alles uit de kast getrokken om ervoor te zorgen dat de Cayman GT4 een bloedsnelle machine is, maar niet zo snel als de 911 GT3. Er moet natuurlijk wel een hiërarchisch verschil blijven.
De GT4 heeft een 3.8-liter zescilinder boxermotor die nauw verwant is met het blok uit de 911 Carrera S. De motor levert 385 pk bij 7.400 tpm en 420 Nm koppel vanaf 4.750 tpm. De sprint naar 100 kilometer per uur verloopt in 4.4 seconden maar daarvoor moet je de handbak wel goed bedienen, inderdaad de Cayman GT4 heeft een ouderwetse pook een geen flippers achter het stuur.

De ophanging aan de voorzijde is afkomstig van de 991 GT3, net als de remmen overigens, voor de achterzijde werd een compleet nieuwe ophanging ontwikkeld. De hoogte, camber en sporing alsmede de stabilisatorstangen van het onderstel zijn afzonderlijk af te stellen als je naar het circuit gaat. Daarnaast is er ook nog Porsches Active Suspension Management.

De carrosserie ligt 30 mm lager bij de weg en is op cruciale punten gewijzigd zoals een nieuwe voorbumper met splitter, achterbumper met diffuser en vaste, instelbare, achtervleugel. Chris Harris is lyrisch over de 126.000 euro kostende sportauto, ben jij dat ook na het zien van de review?

Video: review van de Porsche Cayman GT4

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lexus IS-F maakt een backflip en beland in de hekken

Lexus IS-F maakt een backflip en beland in de hekken

Mevrouw, uw handrem staat er nog op

Mevrouw, uw handrem staat er nog op