in

Enzo Fittipaldi houdt gebroken hiel over aan horror crash

Tijdens de Formule 2-race op zondag ging het bij de start vreselijk mis. Théo Pourchaire liet zijn auto afslaan en stond stil op de grid, terwijl het veld voorbij raasde aan de Fransman. Iedereen kon de bolide van Pourchaire, behalve Fittipaldi die met hoge snelheid achterop knalde.

De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi zat door de klap bekneld in zijn raceauto. Het medisch team wist hem gelukkig relatief snel uit zijn benarde positie te bevrijden, waarna Enzo met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gevlogen werd.

Na medisch onderzoek is gebleken dat de 20-jarige coureur van Charouz Racing System een gebroken hiel heeft overgehouden aan het ongeluk. Een flinke meevaller als je het ons vraagt, er werd gevreesd voor ernstige verwonding aan de onderbenen.

Pourchaire werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd voor een check, hij bleek gelukkig geen verwondingen te hebben. Of hij volgende week zal deelnemen aan de seizoensafsluiter in Abu Dhabi is echter nog niet bekend.

Video: Enzo Fittipaldi crash met Théo Pourchaire

Enzo Fittipaldi houdt gebroken hiel over aan horror crash

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *