in

Enzo ZXX Edo Competition gaat los

Deze Ferrari Enzo ZXX Edo Competition is geen onbekende, de auto is eigendom van Canadees Zahir Rana en heeft inmiddels heel wat meegemaakt. Verdronken in de oceaan, opnieuw opgebouwd door Edo Competition en vervolgens de Nordschleife bezocht.

Ondanks dat de auto eigendom is van een Canadees is hij regelmatig in Europa te zien, gisteren nog op Spa-Francorchamps. Erg veel rijtijd kreeg de Enzo ZXX Edo Competition niet want de auto bleek veel te luid te zijn voor het circuit en kreeg dus de zwarte vlag. Gek genoeg mag je direct naast de baan zoveel lawaai maken als je wilt en dus werd het gaspedaal diep ingetrapt en de V12-motor hard aan het werk gezet.

De Enzo ZXX lijkt op een straatlegale FXX, en met ongeveer hetzelfde bodywork, uitlaatsyteem, 840 pk en 780 Nm koppel komt hij aardig in de buurt. Wat een geweldig kabaal!

Video: Enzo ZXX Edo Competition gaat los

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes AMG GT3 test op de Nordschleife

Mercedes AMG GT3 test op de Nordschleife

Jay Leno's Garage - 1937 Talbot-Lago 150 CS

Jay Leno’s Garage – 1937 Talbot-Lago 150 CS