in

Epische highlights van de 24H Nürburgring 2016

De 44e editie van de ADAC-Zurich 24 uur van Nürburgring was een ware thriller, nu zijn de races op dit prachtige circuit sowieso nooit saai maar zelden zagen we zo’n dramatische race in de Groene Hel als deze.  In de Duitse Eifel zorgde het weer voor grote problemen in het eerste uur. Regen en hagel zorgden ervoor dat tientallen auto’s in grote problemen kwamen op de Nordschleife waarna de wedstrijdleiding besloot de rode vlag te tonen.

Na enkele uren werd de race weer vrijgegeven maar het was nog steeds erg nat en mistig, pas toen het ochtendgloren naderde stopte de regen en kregen we een sensationele ontknoping te zien. Van de 160 deelnemende bolides waren de voornaamste fabrieksauto’s van Audi, BMW en Porsche al vroeg gesneuveld in de strijd om de overwinning. Het waren de Mercedes AMG GT3’s van Black Falcon en HTP die vochten om de overwinning en dat gevecht ging door tot diep in de laatste ronde!

Door een last minute tankstop slonk de voorsprong van de leidende AMG GT3 van Renger van der Zande, Christian Vietoris, Marco Seefried en Christian Hohenadel van 55 seconden naar 10 seconden. Stalorders binnen het Mercedes-kamp schreven echter voor dat er in de laatste ronde geen positiewisselingen meer mochten plaatsvinden en leek er weer een Nederlander te gaan winnen. De Black Falcon AMG GT3 van Bernd Schneider, Maro Engel, Adam Christodoulou en Manuel Metzger gaf echter geen gehoor aan die stalorder. Maro Engel zette op een brutale manier zijn auto naast die van Christian Hohenadel, duwde hem buiten de baan en ging ervandoor met de zege. Tijdens de podiumceremonie werd als snel duidelijk dat de actie van Engel door lang niet iedereen gewaardeerd werd, maar daar had de Black Falcon formatie natuurlijk geen boodschap aan.

Video: 24H Nürburgring 2016 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 23 Episode 1

Top Gear Season 23 Episode 1

2016-Indy-500-Start

IndyCar 2016 – Indianapolis 500 Highlights