in

EV Dragrace; van Audi tot Kia!

Een dragrace tussen vijf verschillende EV’s over 400 meter, dan kan alleen maar CarWow zijn. Twee Tesla’s, een Audi, een BMW en een Kia staan er naast elkaar. Allemaal beschikken ze over twee elektromotoren en vierwielaandrijving.

Mat Watson heeft 4 mannen bereid gevonden om mee te racen in het bekende drieluik van CarWow. Zelf zit Mat in een Tesla Model 3 Performance, dit is de lichtste EV in de line-up maar heeft ook het minste vermogen, met 460 pk en 660 Nm koppel. De andere Tesla, de Model X Performance, heeft met zo’n 778 pk en 1140 Nm koppel dan weer het meeste vermogen.

De BMW iX M60 beschikt over 619 pk en 1.100 Nm en is de zwaarste auto in deze line-up, met 2.584 kg. Daarnaast staat de krachtigste auto van Audi, de RS e-tron GT, welke 646 pk en 830 Nm in huis heeft tegenover een gewicht van 2.347 kg.

En dan is er tot slot nog de Kia EV6 GT. Zijn twee elektromotoren kunnen 585 pk en 740 Nm neerleggen. Op de weegschaal tikt hij 2.200 kg aan en daarmee is hij het een-na-lichtste model in deze vergelijking.

Welke EV komt het beste uit de dragraces? Check de video hieronder! 

Video: EV dragrace, van Audi tot aan Kia!

  • Jur

    Student aan de Hogeschool Utrecht, Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 busje

EV Dragrace; van Audi tot Kia!

Reageer op deze video