in

Lucid Air vs Tesla Model S Plaid vs Bugatti Chiron Pur Sport

Vorige week zagen we een dragrace tussen 3 atmosferische supercars en een Ducati Panigale SP2 Superbike. Logischerwijs won de 210 pk sterke superbike de dragrace met gemak, maar deze week is de competitie een stuk heftiger.

Om te beginnen is er de Bugatti Chiron Pur Sport, de snelst accelererende productieauto met verbrandingsmotor. De Chiron Pur Sport heeft 1500 pk, kortere versnellingsbakverhoudingen, plakkerige Michelin Cup 2R-banden, stijvere veren en 50 kg aan gewichtsbesparing. Niet dat de Bugatti met 1.950 kg licht is, maar wel lichter dan de andere twee auto’s.

Naast de benzineslurpende krachtpatser staat niet één maar twee elektrische sedans, de Lucid Air Sapphire en de Tesla Model S Plaid. Beide hebben drie elektromotoren maar met 1.200 pk is de Air Sapphire een stuk krachtiger dan de Model S Plaid met zijn 1.020 pk. De Lucid Air moet echter meer gewicht meeslepen, 2.375 kg waar de Tesla 2.192 kg aantikt.

Alle drie de auto’s klokken 0-100 km/h in iets meer dan 2 seconden en kunnen de kwart mijl in lage 9’s rijden. Dat wordt een spannende dragrace, maar de claim van Jason Camisa dat we hier de snelste productieauto’s ter wereld gaan zien klopt niet helemaal. Dat is de Rimac Nevera.

In de laatste race sluit de Ducati Panigale SP2 aan. Ducati verzachtte de vering en liet de voorvork zakken om ervoor te zorgen dat de motorfiets zijn voorwiel aan de grond houdt. Heeft het effect? Je ziet het hieronder.

Video: Lucid Air vs Tesla Model S Plaid vs Bugatti Chiron Pur Sport

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder in gestolen BMW Touring slaat op de vlucht

Bestuurder in gestolen BMW Touring slaat op de vlucht

De Rivian EDV is de droom van iedere pakketbezorger

De Rivian EDV is de droom van iedere pakketbezorger