in

EVO TV test 1200 pk Hennessey Venom GT

Dickie Meaden, presentator van EVO TV, was aanwezig bij Hennessey in Texas tijdens de 0-300 World Record Run. Omdat Meaden toch in Texas aanwezig was bezocht hij gelijk de Hennessey fabriek en kreeg hij een rondleiding van John Hennessey.

Tijdens de rondleiding staan ze uiteraard stil bij de Hennessey Venom GT, de 1200 pk sterke supercar heeft onlangs het record van de Koenigsegg Agera R verbroken en staat nu in de Guinness Book of Records te boek als de snelste accelererende productieauto ooit. De Twin Turbo V8 motor is in te stellen op 800, 1000 en 1200 pk. Als je hem goed van zijn plek krijgt gaat de sprint naar 100 km/h in 3 seconden, 200 km/h in 7,9 sec en 300 km/h in 13,1 seconden.

Dickie Meaden krijgt uiteraard ook nog even de sleutels van John Hennessey voor een korte testrit in Texas. Na de review van DRIVE is dit dus de tweede review waarin de Hennessey Venom GT in actie komt.

Video: EVO TV test Hennessey Venom GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador Roadster Review

Lamborghini Aventador Roadster Review

Chris Harris Test Porsche Cayman S

DRIVE – Chris Harris Test Porsche Cayman S