in

EVO TV Test 1995 Lancia Delta Integrale Evo II

De Lancia Delta Integrale video’s die hier op Autostrada.TV staan zijn hillclimb video’s met zwaar opgefokte Delta’s. Hartstikke leuk natuurlijk maar een review van de Delta Integrale Evo II mag eigenlijk niet ontbreken. In deze video zien we EVO’s eigenaar Harry Metcalfe pronken met zijn onlangs gekochte exemplaar.

Het is een 1995 model die is voorzien van de 2.0-liter 16v turbo motor die 215 pk levert. De auto is ontworpen om hard te gaan in rally’s en heeft dus een all-wheel drive systeem, brede wielkasten, diverse koelsleuven, 47-53 differentieel en zeer precieze besturing. Deze Lancia is uit 1995 en de turbomotor heeft nogal wat last van het beroemde turbogat. Dit kun je als nadelig zien maar het vormt natuurlijk ook een uitdaging om de motor goed op toeren te houden.

Harry geeft ons een schitterende review van zijn Delta Integrale Evo II, ga er de komende 15 minuten dus even goed voor zitten want dit is geweldig.

Video: 1995 Lancia Delta Integrale Evo II

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jon Olsson's Rebellion R2K

Jon Olsson’s Rebellion R2K

Roze Lamborghini Diablo GT met Powercraft uitlaat

Roze Lamborghini Diablo GT met Powercraft uitlaat