in

EVO TV test McLaren P1 GTR

De McLaren P1 GTR is de meest extreme auto die McLaren Automotive ooit heeft geproduceerd. Ontworpen voor op het circuit en met 986 pk vele malen krachtiger dan welke raceauto ook, met uitzondering van de FXX K en consorten.

Dat EVO TV een test met de McLaren P1 GTR heeft kunnen regelen is zeer bijzonder, dit is namelijk een raceauto voor de superrijken. Geen persauto die McLaren zomaar even uitleent maar een 3,5 miljoen euro kostende raceklare hypercar. Dit exemplaar is dus van iemand geleend maar Jethro Bovingdon is natuurlijk niet zomaar een journalist, hij reed al een aantal keer de 24 uur op de Nürburgring Nordschleife en heeft dus wel wat ervaring in raceauto’s.

In tegenstelling tot Ferrari keurt McLaren het wel goed als je de auto mee naar huis wilt nemen, sterker nog je kunt hem bij Lanzante ook nog straatlegaal maken. Makkelijker is echter om de auto bij McLaren te laten staan want je krijgt zes geheel verzorgde circuitdagen per jaar op F1-circuits.

Wat we willen weten van de P1 GTR is natuurlijk hoe snel hij is rond het circuit van Anglesey, hoe hij is om te besturen en hoe hij zicht verhoudt tot een GT3-raceauto? Op deze vragen en meer krijgen we antwoord in onderstaande video.

Video: McLaren P1 GTR Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

audi-r8-garage-ill

Is dit de meest extreme Audi R8 die je ooit hebt gezien?

nextev Nordschleife

NextEV’s 1360 pk elektrische hypercar gespot op de Nordschleife