in

Ex-Lauda Ford Capri Cosworth op Portugese Hillclimb

Deze Ford Capri werd gebouwd voor Endurance Racing in de jaren ’70, het is de auto waarmee Niki Lauda in 1974 racete naast zijn baan als Formule 1-coureur voor Ferrari. De onlangs overleden Oostenrijker nam deel aan zeven races met deze Capri 3.4 V6 Cosworth, afwisselend in het European Touring Car Championship en Deutsche Rennsport-Meisterschaft.

De Ford werd tientallen jaren later gekocht door de Portugese Hillclimb-veteraan António Nogueira, die met de old school raceauto deelnam aan de populaire hillclimb Rampa da Falperra. Ondanks zijn ruim 40-jarige leeftijd toonde de Ford Capri Cosworth aan het publiek hoe geweldig de 450 pk sterke raceauto nog altijd is en hoe heerlijk die 3.4-liter Cosworth V6 klinkt.

Het is een raceauto uit een compleet ander tijdperk en tak van de autosport, maar António liet zien dat de Capri nog altijd genoeg snelheid in huis heeft.

Video: Ex-Lauda Ford Capri Cosworth

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

bentley-continental-gt-pikes-peak

Bentley keert terug naar Pikes Peak met Continental GT W12

Edd China heeft een rijdende Sofa die 150 kmh kan

Edd China heeft een rijdende Sofa die 150 km/h kan