in

Formule 1 2015 – Jerez Test Day 1 Highlights

De eerste van drie testweken voor het 2015 Formule 1 seizoen is gister van start gegaan en de allereerste dag is altijd spannend. Wie is er snel, wie hebben er problemen, hoe klinken de auto’s, stuk voor stuk vragen waar iedereen antwoord op wil krijgen.

Nico Rosberg en Mercedes gingen tijdens de eerste testdag verder waar ze in 2014 gebleven waren, de W06 oogt snel en betrouwbaar. Rosberg voltooide 61 ronden voor 13:00 uur, meer dan het dubbele van zijn naaste rivaal en met een 1:23,106 bovenaan de tijdentabel. Aan het einde van de dag zou Rosberg 157 ronden achter zijn naam hebben staan, meer dan 700 kilometer. Indrukwekkend veel voor een eerste testdag.

Rosberg eindigde echter niet bovenaan, dat was Sebastian Vettel met de Ferrari SF15-T. De Duitser reed 60 ronden met de Ferrari en noteerde een 1:22,620, daarmee bleef hij Marcus Ericsson in de Sauber C34 slechts 0,157 seconden voor. De sterke prestatie van de Zweed in de Sauber is best een verrassing, zou het Zwitserse team de weg terug naar de top-5 gevonden hebben?

Feit is wel dat rondetijden op de eerste testdag nog helemaal niets zeggen, aangezien ieder team een andere programma rijdt en Force India en Lotus niet eens aanwezig waren. Betrouwbaarheid en kilometers maken, daar draait het nu om en in dat licht had McLaren een waardeloze dag. Slechts zes ronden wist Alonso met de McLaren-Honda MP4-30 af te leggen, 18 seconden langzamer dan Vettel. Nogmaals, het is pas de eerste testdag, maar optimaal is het zeker niet.

Interviews en beelden van de eerste testdag in Jerez zie je hieronder.

Video: F1 2015 – Jerez Test Day 1 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 22 Episode 2

Top Gear Season 22 Episode 2

De beste Hillclimb saves van 2014

De beste Hillclimb saves van 2014