in

Formule 1 2015 – Jerez Test Day 2 Highlights

De tweede testdag in Jerez leek in grote lijnen veel op de eerste testdag. Aan het einde van de dag was Sebastian Vettel in de Ferrari SF15-T het snelste met een tijd van 1:20.984, Mercedes reed echter het meeste ronden met een totaal van 91. Dat hadden er nog meer kunnen zijn maar Lewis Hamilton kreeg te kampen met een waterlekkage in zijn W06 waardoor de dag vroegtijdig ten einde kwam.

Sauber zat er weer goed bij met de blauw-hele C34, Felipe Nasr reed 88 ronden en klokte de tweede tijd met een 1:21.867. Valteri Bottas stuurde de Williams FW37 naar de derde tijd met 1:22.319.
Max Verstappen kende een prima dag met de STR10, hij reed 73 ronden en eindigde de dag met een 1.24.167. Met nog een uur te gaan begon het hard te regenen op het Zuid-Spaanse circuit, het team stuurde Verstappen snel naar buiten voor een run op regenbanden want daar had de jonge Nederlander nog niet mee getest. Volgens Max geeft de auto iets meer vertrouwen dan de bolide van vorig jaar, maar verder was het nog te vroeg om conclusies te trekken.

De nieuwe wagen van Lotus arriveerde zondagmiddag pas op het circuit, waarna het team razendsnel de auto opbouwde zodat Pastor Maldonado maandag de eerste kilometers kon rijden. De Venezolaan reed 43 ronden met de Lotus E23 Hybrid en kwam tot een tijd van 1.25.802. Dat is nog altijd een stuk beter dan Jenson Button, de McLaren-Honda was wederom niet aan de praat te krijgen en reed slechts zes ronden.

In onderstaande video zie je weer enkele highlights en interviews van de tweede testdag in Jerez.

Video: F1 2015 – Jerez Test Day 2 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

De beste Hillclimb saves van 2014

De beste Hillclimb saves van 2014

Onboard BMW M1 Procar at Imola

Onboard BMW M1 Procar at Imola