in

F1 Battle – Alonso vs Massa Nurburgring 2007

Je kunt tegenwoordig alles vinden op het internet, behalve fatsoenlijke Formule 1 fragmenten. Stel je toch eens voor dat F1 een YouTube kanaal heeft met daarop de beste fragmenten uit de geschiedenis van de sport, maar goed dat is waarschijnlijk een utopie.

Voor deze F1 Battle gaan we terug naar de Grand Prix van Europa in 2007. Het was het jaar dat Lewis Hamilton zijn debuut maakte en de eerste Grand Prix nadat Christian Albers werd ontslagen bij Spyker F1. Zijn vervanger, Marcus Winkelhock, reed in zijn eerste GP gelijk aan de leiding van een Formule 1 race. De Duitser had als enige gekozen voor regenbanden en toen het met bakken uit de hemel kwam trok Marcus een gat van 20 seconden op de rest van het veld. Uiteindelijk werd de race onderbroken door een code rood en pas na een half uur weer hervat.

Met nog 6 ronden te gaan ligt Felipe Massa aan de leiding, op de hielen gezeten door Fernando Alonso in de McLaren. De Spanjaard is overduidelijk sneller en probeert de Ferrari iedere bocht te passeren. In ronden 56 duikt Alonso aan de buitenkant van Massa bij de ​​Valvoline Kurve, de twee raken elkaar en Massa moet zijn meerdere erkennen. Na de race hebben de twee coureurs nog een flinke discussie, waarbij Alonso zeurt over het feit dat Massa hem geraakt heeft. Drie jaar later zijn ze teamgenoten.

Dit was een van de mooiste seizoenen van de afgelopen 10 jaar en dankzij deze video kunnen we nog even genieten van dit moment.

Video: Alonso vs Massa Nurburgring 2007

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
 1. Mooi dit..!
  Lekker close racen zonder DRS en KERS.

  En die twee commentatoren..!!
  Jack van Gelder in het Spaans …maar dan 2 keer..!
  Geweldig.! Ik kan het gelukkig verstaan daar ik van Spaanse afkomst ben. Vader Spaans en moeder Nederlands..

  Zo zou eigenlijk ook het Nederlandse commentaar moeten gaan. De enige die dat deed was Olav Mol..jammer dat hij het niet meer doet. Vooral in de jaren toen RTL 5 het nog uitzond.
  Vooral de periode toen Verstappen in de Benneton reed was Olav op zijn best.
  Niet zoals de heren tegenwoordig van Veronica Ronald van Dam en Christian Albers..
  De eerste maakt fout op fout en Albers praat alsof hij wereldkampioen F1 is..

  Thanx Autostrada voor deze video..!

  Ciao.

Reageer op deze video

2014 Nismo GT-R Nurburgring Lap - 7:08.679

2014 Nismo GT-R Nurburgring Lap – 7:08.679

Er zit een Beer in deze Lamborghini

Er zit een Beer in deze Lamborghini