in

F1 Battle – Alonso vs Raikkonen Monza 2005

In onze F1 Battle serie blikken we terug op de mooiste gevechten uit de geschiedenis van Formule 1. Niet gemakkelijk, want Ome Bernie doet hard zijn best om alle Formule 1-video’s van YouTube te verwijderen, maar zo af en toe vinden we geweldige beelden. Vandaag kijken we naar de strijd tussen Fernando Alonso en Kimi Raikkonen tijdens de Grand Prix van Italië in 2005.

Na vijf jaar te hebben gedomineerd speelt de Ferrari van Michael Schumacher in 2005 een bijrol, het zijn Renault en McLaren die de lakens uitdelen en dan met name Alonso en Raikkonen. Tot aan Monza had Alonso zes races gewonnen en Raikkonen vijf, maar zelden vochten de twee coureurs een direct gevecht met elkaar uit op de baan.

Op de hogesnelheidsbaan van Monza kwam dit gevecht er dan toch, hetzij kort en enigszins beïnvloed door de verschillende strategieën van de coureurs. Alonso had namelijk net zijn stop gemaakt terwijl Raikkonen nog naar binnen moest voor brandstof en banden. Het was voor Raikkonen dus zaak om Alonso zo snel mogelijk te passeren en een gat te slaan, maar zo makkelijk ging dat niet…

In 2016 racen beide coureurs nog steeds in de Formule 1, hoe graag zouden ze nog even willen terugkeren naar deze periode toen ze op de toppen van hun kunnen waren?

Video: F1 Battle – Alonso vs Raikkonen Monza 05

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Vrachtenwagenchauffeur heeft geluk

Je gelooft niet hoeveel geluk deze vrachtwagenchauffeur heeft

Illegaal geimporteerde auto's

Dit doet de Amerikaanse overheid met illegaal geïmporteerde auto’s