in

F1 Battle – Alonso vs Schumacher Imola 2005

We hebben weer een geweldige F1 Battle gevonden, een duel dat fans die de Formule 1 al langer volgen ongetwijfeld zullen kennen. Michael Schumacher die jacht maakt op de leidende positie van Fernando Alonso in de Grand Prix van San Marino 2005.

Räikkönen vertrok de race vanaf pole position en leidde de Grand Prix, voordat zijn McLaren in de negende ronden uitviel met een kapotte aandrijfas. Alonso nam zodoende de leiding over en de Renault-coureur reed comfortabel aan de leiding tot de 50e ronde, toen Michael Schumacher net achter hem de pits uit kwam.

Schumacher was als 13e gestart en had zich met een twee-stop-strategie naar voren gewerkt. Na zijn tweede stop kwam de Ferrari-coureur vlak achter Alonso de baan op en met nog 12 ronden ontstond er een waanzinnig duel. Alonso moest het uiterste uit zijn Renault R25 halen om de Duitser voor te blijven, terwijl Schumacher alles uit zijn Ferrari F2005 haalde om de Spanjaard onder druk te zetten.

Hieronder zie je de F1 Battle in zijn geheel, vanaf de 50e ronde tot aan de finish.

Video: F1 Battle – Alonso vs Schumacher Imola 2005

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW verliest wat onderdelen op de Nordschleife

BMW verliest remdelen en voorband op de Nordschleife

Audi Crash

Audi rolt een paar keer na mislukte inhaalactie