in

F1 Battle – Hamilton vs Alonso USA 2007

Dit weekend staat de Grand Prix van Amerika op het programma, een mooie gelegenheid om de klok even 10 jaar terug te draaien met deze F1 Battle uit Indianapolis tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

In 2007 vertrok tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso van Renault naar McLaren, hij zou daar een team vormen met GP2-kampioen Lewis Hamilton. Oorspronkelijk werd Alonso aangesteld als eerste rijder en Hamilton als tweede rijder, maar de Britse debutant deed gelijk mee om de prijzen.

Hamilton ging al na vier races aan de leiding van het kampioenschap, stond de eerste negen races op rij op het podium en ging als klassementsleider naar de slotrace in Brazilië. Hoe dat afliep weten we allemaal, maar Lewis ging de geschiedenisboeken in als beste debutant ooit.

De goede prestaties van de Brit zorgde voor nogal wat strubbelingen binnen het team. Beide coureurs eiste van het team de nummer 1 rol, maar McLaren liet de coureurs tegen elkaar racen. De eerste uitingen van onvrede kwamen na de Grand Prix van Monaco, toen Hamilton vond dat hij sneller was dan Alonso maar niet mocht inhalen.  Twee races later, in Indianapolis, waren de rollen omgedraaid. Alonso reed achter Hamilton en was van mening dat hij er voorbij gelaten moest worden. Dat gebeurde niet en Hamilton verdedigde zijn positie, tot grote onvrede van de Spanjaard die wilde gebaren maakte naar de pitmuur.

Uiteindelijk won Hamilton de race op Indianapolis voor Fernando Alonso, de toch al ijzige relatie zou nog verder bekoelen met als dieptepunt het raceweekend in Hongarije.