in

F1 Battle – Schumacher vs De La Rosa Hungaroring 2006

Pedro de la Rosa kennen de oudere Formule 1-fans onder jullie vooral als teamgenoot van Jos Verstappen, bij Arrows in 2000. De Spanjaard vertrok het jaar daarop naar Jaguar, waar hij twee seizoenen voor racete. In 2003 tekende Pedro bij McLaren als testrijder, waar hij zeven jaar in dienst was.

In 2005 moest de la Rosa opdraven voor de Bahrein Grand Prix, omdat Juan Pablo Montoya een schouderblessure had. Het bleef dat jaar bij één optreden, maar in 2006 mocht Pedro de laatste acht Grand Prix’ rijden omdat Montoya met ruzie vertrok bij McLaren.

Zijn beste resultaat behaalde de Spanjaard in Hongarije, na een geweldig duel met zevenvoudig kampioen Michael Schumacher. De baan was verregend en daarmee werd het de eerste natte Hongaarse Grand Prix ooit. Er gebeurde van alles in deze race en terwijl de baan langzaam opdroogde maakten de meeste coureurs een pitstop voor slicks. Behalve Schumacher.

De Ferrari-coureur bleef op zijn intermediates rijden waardoor de Duister opklom naar de 2e positie. De gok om de race op deze banden uit te rijden en posities te winnen mislukte. De la Rosa was op zijn slicks veel sneller dan Schumacher, maar op de krappe Hungaroring is het lastig inhalen. DRS bestond toen nog niet en de Ferrari-motor was erg sterk op het rechte stuk. Ronden na ronden bleef de la Rosa zoeken naar een gat, wat hij met nog 4 ronden te gaan vond bij de eerste chicane.

Pedro de La Rosa finishte als tweede en behaalde zodoende zijn enige, en welverdiende podium ooit in de Formule 1. Schumacher viel overigens één ronde later uit, na een botsing met Heidfeld toe hij werd ingehaald.

Wil je meer van dit soort prachtige F1 Battles zien, klik dan op de link!

Video: Schumacher vs De la Rosa Hungaroring 2006

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E46 M3 Pickup

BMW E46 M3 Pick-up gespot tijdens rondje Nürburgring

carbon fiber Lamborghini Huracan

Deze carbon fiber Lamborghini Huracán is niet meer