in

F1 battle – Schumacher vs Hakkinen Spa 2000

Sommige momenten vergeet je nooit meer, als Formule 1 liefhebber is dit er één van. Natuurlijk stond deze video al veel langer op Autostrada, maar met de Belgische Grand Prix voor de deur brengen we deze video graag weer even onder de aandacht.

In 2000 strijden Michael Schumacher en Mika Hakkinen om de wereldtitel Formule 1, hun strijd komt tot een hoogtepunt tijdens de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Schumacher ligt 1e maar Hakkinen, op de 2e plaats, loopt hard in en is sneller op de rechte stukken.

Iedereen weet dat het gevecht eraan komt en als beide coureurs door Eau Rouge gaan komt Hakkinen veel sneller het lange rechte stuk op. Michael Schumacher denkt geluk te hebben met achterligger Ricardo Zonta door hem linksom te passeren. Wat Schumacher niet weet is dat Hakkinen rechts voorbij gaat aan Zonta en zo beide coureurs passeert met een fenomenale manoeuvre.

In de eerste video zie je het volledige gevecht, in de tweede video een fragment uit F1 Legends waarin Mika vertelt over zijn bijzondere strijd met Michael op Spa.

Video: F1 battle – Schumi vs Hakkinen Spa 2000

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mad Mad Remake met Go Karts

Mad Max: Fury Road remake met karts is epic!

Giedo van der Garde worstelt met een Cobra

Giedo van der Garde worstelt een Cobra rond Goodwood