in

Fast Furious Supra Replica is een echte 10 sec car

We hebben verschillende video’s gedeeld over de Fast & Furious Mk4 Supra, wat in werklijkheid géén 10 second car was omdat de filmauto met 650 pk daarvoor te kort kwam. Deze F&F Supra replica van Throtl ziet er niet alleen uit als de real deal, maar heeft met 1.000 pk wel de power in huis om de kwart mijl in 10 seconden te klokken.

De replica heeft een widebody-kit, Seibon-motorkap en APR-achtervleugel. Throtl heeft de ophanging geüpgraded met een KW V3-schroefset en Mickey Thompson ET Street R-banden moeten zorgen voor de benodigde grip. Binnenin zorgen de koolstofvezelaccenten, Recaro-stoelen, blauw Sparco-stuur en de gele rolkooi voor de nodige gelijkenissen met het origineel.

Onder de motorkap pronkt de Supra met een sterk gemodificeerde 2JZ-GTE, waarbij gebruik is gemaakt van Wiseco zuigers, Brian Crower-kleppen, ARP-kopbouten, een Garrett G40 1200-turbo en een 4-inch Magnaflow uitlaat. Al met al goed voor zo’n 1.000 pk in de 30 jaar oude JDM.

Nu claimt Throtl dat hun F&F Supra een 10 sec car is op de 1/4 mijl, maar de dragstrip gaat maar tot een 1/8 mijl. Het gaat dus om een schatting en dat is toch een beetje zonde. Natuurlijk weten we dat Supra’s veel sneller kunnen dan 10 sec, de snelste klokt de kwart mijl in 6,9 sec.

Video: Fast Furious Supra Replica is een echte 10 sec car

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Deze Abarth 695 Biposto is een brute Time Attack-machine

Alle generaties BMW M5 in één ultieme dragrace

Alle generaties BMW M5 in één ultieme dragrace