in

Ferrari 348 Challenge Twin Turbo

Is het nodig om turbo’s op het motorblok van een super zeldzame Ferrari 348 Challenge te monteren? Iedereen zal deze vraag met een volmondig ‘Nee’ beantwoorden. Maar na het zien van deze video denk je daar wellicht heel anders over!

Het Ferrari 348 Challenge kampioenschap ging in 1993 van start in Europa en één jaar later was Noord-Amerika aan de beurt. Dit kampioenschap, bedoeld voor amateur racers, leeft nu nog steeds voort in de vorm van de 458 Challenge. In 1994 produceerde Ferrari 32 straatlegale exemplaren van de 348 Challenge, de 3.4-liter V8 produceerde dankzij een open uitlaat en een redline van 7.800 toeren een prachtig geluid. Maar het vermogen van 320 pk, bij een gewicht van 1.360 kg, stelde enigszins teleur. Dat doet deze 348 Challenge zeker niet!

Stacey Slead en Steve Maxwell kochten deze Ferrari 348 Challenge in beroerde staat en besloten de auto uit elkaar te halen, te restaureren en vervolgens belachelijk snel te maken. De motor kreeg twee turbo’s die functioneren bij een turbodruk van 1 bar en dat is redelijk conservatief volgens Stacey. Dat weerhoud de motor er echter niet van om nu 610 pk naar de achterwielen af te vuren. Dit is niet zomaar een Ferrari waar twee turbo’s op gemonteerd zijn, de gehele auto is aangepast om dit vermogen aan te kunnen. Dit moet een geweldige rijdersauto zijn, de review van Matt Farah wil je daarom niet missen.

Video: Ferrari 348 Challenge Twin Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Climb Dance Pikes Peak

Climb Dance Pikes Peak

Mega Crash Loic Duval tijdens vrije training Le Mans

Mega Crash Loic Duval tijdens vrije training Le Mans