in

Ferrari 458 Speciale Aperta getest in de regen

Een supercar die getest wordt in de regen, op zich niet zo vreemd toch? Ware het niet dat dit de Ferrari 458 Speciale Aperta is, de spider-variant van de hardcore, 605 pk sterke, 458 Speciale. En die test je natuurlijk niet met het dak dicht.

Jethro Bovingdon beet dus even op zijn tanden, drukte op de knop en in 14 seconden werd het aluminium dak ingetrokken. Normaal gesproken had EVO TV de test waarschijnlijk verzet en gewacht tot het droog was om de Speciale Aperta te testen, maar Ferrari gaat slechts 499 exemplaren bouwen en dus is de kans vrij klein dat je nogmaals de sleutels krijgt van deze supercar.

De coupéversie won dit jaar diverse ‘Car of the year’ awards en deze Aperta is exacte hetzelfde, alleen zonder dak en 50 kg zwaarder. Jethro Bovingdon probeert er het beste van te maken maar met zoveel regen en een prijskaartje van rond de 300.000 euro moet de test uiteindelijk gestaakt worden. Desondanks een leuke review van 5 minuten.

Video: Ferrari 458 Speciale Aperta getest in de regen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vader gaat driften met 4-jarige zoon!

Vader gaat driften met 4-jarige zoon!

Welke Ferrari F1 klinkt het beste: V8 - V10 - V12

Welke Ferrari F1 klinkt het beste: V8 – V10 – V12