in

Ferrari 458 Speciale met Capristo Uitlaat

De Ferrari 458 Speciale is een serieuze supercar, nog beter dan de toch al veel geprezen 458 Italia en volgens velen de beste rijdersauto van dit moment. Om de 458 Speciale nog beter te maken dan de standaard variant peuterde Ferrari nog wat extra vermogen uit de atmosferische 4.5-liter V8. Die levert nu 605 pk bij 9000 toeren per minuut terwijl het maximumkoppel van 540 NM bij 6000 tpm beschikbaar is.

Er is zo’n 90 kg aan gewicht bespaard waardoor het leeggewicht nu 1.280 kg betreft, goed voor een gewicht-vermogensratio van 2,13 kg/pk. Net als veel van de huidige supercars en hypercars beschikt de 458 Speciale ook over actieve aerodynamica. De flappen aan de voorkant werken met veren waardoor de lucht bij bepaalde weerstand over de radiatoren wordt geleid. De diffuser-flappen aan de achterzijde zorgen ervoor dat de downforce bij hogere snelheid toeneemt waardoor je nog harder door de bocht kunt.

Kortom, de Ferrari 458 Speciale is alle opzichten beter dan de 458 Italia maar opvallend genoeg is het uitlaatgeluid niet echt aangepast. Dat kan eigenlijk niet als opvolgers van de legendarische 360 Stradale en F430 Scuderia. De eigenaar van deze Speciale, die gespot werd in Monaco, heeft daarom een Capristo uitlaat gemonteerd en dat klinkt een stuk beter. In onderstaande video kun je hem vergelijken met een standaard 458 Speciale die daarna volgt.

Video: Ferrari 458 Speciale met Capristo Uitlaat

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Tomaso Pantera GTS vs Pantera SEMA Build

De Tomaso Pantera GTS vs Pantera SEMA Build

IndyCar 2014  - Detroit Dual Highlights

IndyCar 2014 – Detroit Dual Highlights