in

Ferrari 488 GTB uitgebreid getest door Chris Harris

De Ferrari 458 Italia werd vijf jaar geleden gelanceerd, toen zeiden bijna alle journalisten dat het haast onmogelijk was om een nog betere supercar te maken. Met de 458 Speciale werd die grens nog een klein stukje opgeschoven, hebben de Italianen met de Ferrari 488 GTB nu het onmogelijke mogelijk gemaakt?

Eén ding is zeker, met de komst van turbomotoren wordt de grens tussen supercars en hypercars steeds kleiner. De Ferrari 488 GTB haalt maar liefst 670 pk en 760 Nm koppel uit de 3.9-liter twin turbo V8-motor. Met een gewicht van slechts 1.370 kg en een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling en Variable Torque Management, heeft de 488 GTB maar 3 seconden nodig om de naald op 100 km/h te zetten. Een kleine 5 seconden later zit je al op 200 kilometer per uur, onvoorstelbaar snel!

Persoonlijk vind ik de Ferrari 488 GTB mooier dan zijn voorganger, hij is wat stoerder en breder. Een groot gemis is natuurlijk wel het geluid, die hoogtoerige schreeuw van een atmosferische Ferrari-motor is uniek en daar kan het geluid van een geblazen V8-motor natuurlijk nooit tegenop. Toch vindt Chris Harris het geluid nog niet zo slecht, maar dat is waarschijnlijk omdat hij achter het stuur zit en wij achter de PC.

De review van Chris Harris is 18 minuten, zeer uitgebreid dus ga er maar eens goed voor zitten!

Video: Ferrari 488 GTB Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Honda Civic doet klokje rond

Honda Civic doet klokje rond

Koenigsegg-bestuurder zoekt de limiet op Spa

Koenigsegg-bestuurder zoekt de limiet op Spa