in

Ferrari 812 Superfast Nordschleife Lap

Net als McLaren neemt Ferrari zelden de moeite om rondetijden neergezet op de Nürburgring Nordschleife te publiceren, laat staan video’s. Gelukkig is er dan nog altijd het Duitse Sport Auto en hun testcoureur Christian Gebhardt.

Op een zonnige zomerdag in 2018 wist Gebhardt het berucht circuit in 7:27.48 minuten rond te gaan met een Ferrari 812 Superfast op Pirelli P Zero Corsa’s. Voor een GT-auto die gebouwd is om je snel over het continent te verplaatsen, is de rondetijd best respectabel. Uiteraard kan de 1.630 kg wegende 812 Superfast zich niet meten met de snelste sportauto’s en supercars, maar er is geen enkele GT-auto sneller.

In onderstaand filmpje laat Christian zien hoe de Italiaanse exoot op het circuit behandeld moet worden, namelijk met een fluwelen rechtervoet en razendsnelle stuurbewegingen. Het is overduidelijk hard werken in de 800 pk sterke Ferrari, en dat zijn eigenlijk de mooiste Nordschleife video’s.

Video: Ferrari 812 Superfast Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

garage Van Dam in Hoogersmilde

In deze vervallen showroom staan auto’s als 23 jaar stil

de vier uitlaatmodi van de Ford Mustang Shelby GT500

De vier uitlaatmodi van de Ford Mustang Shelby GT500