in

Fi Exhaust maakt van de E63 Estate een vuurspuwende draak

De Mercedes-AMG E63 heeft van zichzelf al een bulderende soundtrack met ‘pops and bangs’, daar hoef je geen andere uitlaat voor te monteren. Maar voor sommige eigenaren kan het niet extreem genoeg en dus werd er onder deze W213 Estate een FI (Frequency Intelligent) exhaust gehangen.

Dit uitlaatsysteem heeft een Valvetronic systeem die zowel de akoestiek als de prestaties automatisch kan regelen door verschillende signalen te detecteren, zoals boost, de stand van het gaspedaal en toerental. De bestuurder kan de kleppen ook handmatig openen voor maximale doorstroming en dus meer vermogen en geluid. Wanneer de kleppen gesloten worden neemt het volume af en kun je wat anoniemer door de stad rijden.

Dat laatste zal niet het geval zijn bij deze Mercedes-AMG E63 Estate, want naast de opvallende wrap spuwt de 612 pk sterke V8-motor dikke vlammen uit de Fi Exhaust zodra de bestuurder het gas los laat. Gezien het feit dat de E63 Estate in de basis een zeer praktische en comfortabele gezinsauto is, zal dit wel opvallen bij school, het winkelcentrum, de woonboulevard, enzovoorts.

Video: E63 Estate is een vuurspuwende draak

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bisimoto Honda Civic Wagon

Bisimoto heeft een AWD Honda Civic Wagon gebouwd

BMW M4 en Audi RS4 driften in de sneeuw

BMW M4 en Audi RS4 spelen in de sneeuw