in

FIA WEC 2013 – 6 Hours of Sao Paulo Highlights

Afgelopen weekend vond de 6 Hours of Sao Paulo plaats op het F1-circuit Autódromo José Carlos Pace. Bijna twee maanden na Le Mans namen Audi en Toyota het weer tegen elkaar op. Daarnaast waren er natuurlijk diverse coureurs actief in de LMGTE Pro-klasse. Vorig jaar wist Toyota haar eerste overwinning te pakken op het Braziliaanse circuit, het resterende seizoen rijdt Toyota echter nog maar met 1 auto welke op dit moment derde staat in het kampioenschap. Een voorbode voor de toekomst?

De strijd tussen de twee grootmachten in het kampioenschap duurde slechts 35 minuten, totdat Stephane Sarrazin de Lotus Praga LMP2 met aan het stuur Dominik Kraihamer buitenom wilde inhalen. De Oostenrijker zat te hoog op de curbstone, waardoor de auto uitbrak, de Toyota raakte en beiden de vangrail ingingen. Audi pakte een 1-2 en verstevigde daarmee de leiding in het wereldkampioenschap. Een uitgebreide samenvatting van de race vind je hieronder.

Video: 6 Hours of Sao Paulo Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - Dodge Coronet

Big Muscle – Dodge Coronet

Chris Harris Test Ferrari F40 & Ferrari F50

Chris Harris Test Ferrari F40 & Ferrari F50