in

FIA WEC 2015 – Audi wint in Silverstone na thriller

Wie zegt dat lange-afstandsracerij saai is heeft duidelijk geen verstand van autosport. Gisteren werd de eerste ronde van het FIA World Endurance Championship verreden op Silverstone en de zes uur durende race was een waar spektakel.

Van de vier klassen, LMP1, LMP2, GT-PRO en GTAM, ging uiteraard de meeste aandacht uit naar de snelste bolides. De LMP1’s van Audi, Toyota en Porsche vochten een fel gevecht uit waarbij het verschil na 201 ronden slechts 14 seconden bedroeg tussen de nummer 1 en nummer 3.  In de zes-uursrace waren er veel wisselingen aan de kop, geen van de drie top teams domineerden en het is goed om te zien dat de hybride-auto’s van de drie fabrikanten redelijk gelijk aan elkaar zijn.

Mark Webber, die de Porsche 919 Spyder op pole position had gekwalificeerd, ging er in de openingsfase snel vandoor. Helaas moest de #17 Porsche uiteindelijk in de garage geparkeerd worden met een kapotte versnellingsbak. Wat volgende was een lang duel tussen Fässler in de nummer 7-Audi en Jani in de nummer 18-Porsche, waarbij de Audi meer snelheid had in de bochten maar de Porsche harder liep op het rechte stuk. Toen Toyota zich ook nog in het gevecht meldde was de sensatie compleet.

Uiteindelijk kwam Fässler met de nummer 7-Audi als winnaar over de eindstreep. Het verschil op Neel Jani in de Porsche bedroeg uiteindelijk 4,610 seconden, terwijl Sébastien Buemi als derde over de streep kwam met de Toyota. Mocht je je afvragen waar Nissan is in de hele verhaal met hun batmobile LMP1, die auto bleek na twee grote tests nog niet snel en betrouwbaar genoeg te zijn en komt pas op Le Mans voor het eerst in actie.

Video: FIA WEC 2015 – Silverstone Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2015 - Regen zorgt voor chaos in Louisiana

IndyCar 2015 – Regen zorgt voor chaos in Louisiana

Unieke Ferrari F40 LM Barchetta op Assen

Unieke Ferrari F40 LM Barchetta op Assen