in

FIA WEC 2015 – Webber met Porsche kampioen!

Tijdens het afsluitende raceweekend in Bahrein heeft Porsche het FIA World Endurance Championship gewonnen. Porsche domineerde sinds Le Mans de LMP1 klasse binnen het FIA WEC met zes opeenvolgende zeges en ondanks dat Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard deze keer niet de winnende Porsche bestuurden, behaalde het drietal in Bahrein de wereldtitel met een vijfde plek.

Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard hadden door hun pole 13 punten voorsprong op Audi-concurrenten André Lotterer, Marcel Fässler en Benoit Tréluyer, bovendien wist het drietal de afgelopen vier races te winnen. Na een half uur racen sloeg het noodlot echter toe bij Porsche #17, Bernhard moest de pitbox opzoeken met problemen aan de motor van de Porsche 919 Hybrid.

Er werden vier ronden verloren maar gelukkig hield de andere Porsche stand aan de kop van het veld na een boeiend gevecht met de Audi van Lotterer, Fässler en Tréluyer. Doordat dit Audi-trio niet won hadden Webber en co genoeg aan een vijfde plaats om het kampioenschap binnen te slepen. Dit was overigens nog een flinke opgave want later in de race moest de#17 nogmaals de pitbox opzoeken en viel zelfs twee keer de motor uit tijdens het rijden.

Het laatste podiumtreetje ging eindelijk weer eens naar Toyota, de TS040 Hybrid kon dit seizoen geen vuist maken tegen Porsche en Audi en was vaak veel te langzaam. Maar door de problemen van Porsche #17 en Audi #8 schoof de Toyota van Wurz/Conway/Sarrazin door naar het podium, een afscheidscadeau voor Alexander Wurz die zijn helm aan de wilgen hangt.

Highlights van de beslissende race in het FIA World Endurance Championship zie je hieronder.

Video: FIA WEC 2015 – 6H Bahrein Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nordschleife Crash Compilatie

Nordschleife Crashes & Fails 2015 – Part 3

TCR Startcrash Macau

Grote startcrash TCR in Macau