in

FIA WEC 2017 – Spa-Francorchamps Highlights

Toyota lijkt de grote favoriet voor Le Mans na de eerste twee races in het FIA World Endurance Championship. Na de openingsronde op Silverstone heeft het Japanse team ook de 6 uur van Spa-Francorchamps gewonnen. De #8 Toyota TS050 Hybrid van Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Anthony Davidson kwam als eerste over de streep, het drietal hield de zusterauto met slechts 1,992 seconden achter zich.

Nicolas Lapierre startte als derde in de #9 Toyota en probeerde meteen de leiding te nemen in La Source. De Fransman blokkeerde echter zijn banden en schoot rechtdoor, waardoor polesitter André Lotterer de leiding behield in de #1 Porsche 919. Na een mooi gevecht met Mike Conway (#7) en Sébastien Buemi (#8) moest Porsche toch de leiding afstaan aan Toyota.

Door de verschillende pitstopstrategieën wisselde de leiding tussen Toyota en Porsche op het circuit in de Belgische Ardennen, maar het is duidelijk dat de Japanse bolide op dit moment de snellere is van de twee. Hoe de zes uur durende race zich ontvouwde op een zonnig Spa-Francorchamps zie je in de highlights hieronder.

Video: Spa-Francorchamps Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Renault over de kop in Schwedenkreuz

Weer een Renault over de kop in Schwedenkreuz

Talladega 500 - World's Fastest Junkyard

De ‘Big One’ at 2017 Talladega 500