in

Fisker Emotion heeft de gaafste deuren van alle sedans ter wereld

Butterfly deuren zijn vet, in combinatie met suïcide butterfly deuren is simpelweg waanzinnig. De nieuwe Fisker Emotion heeft wat ons betreft de gaafste deuren van alle sedans ter wereld.

De Consumer Electronics Show in Las Vegas was de plek waar oprichter en designer Henrik Fisker zijn vierwielaangedreven EMotion aan de wereld toonde. De EMotion is de opvolger van de niet al te beste Fisker Karma en deze elektrische sportsedan moet de concurrentie aangaan met de meest toonaangevende fabrikanten.

De carrosserie van de Fisker EMotion is gemaakt van koolstofvezel en aluminium en is natuurlijk volledig elektrisch aangedreven. Het accupakket zorgt voor een vermogen van 783 pk waardoor hij ongeveer 3 seconden naar 100 km/h suist. Misschien wel belangrijker is dat het bereik 640 kilometer is en dat als de accu’s leeg zijn, er na negen minuten laden alweer 200 kilometer mee gereden kan worden.

De vierwielaangedreven EMotion rolt op gigantische 24-inch velgen en krijgt ‘Level 4’ van autonoom rijden. Het interieur is een weelde van luxe, met veel leer en led-schermen.  De nieuwe bolide van Fisker kost in Amerika 129.900 dollar, de eerste exemplaren zullen in 2019 worden geleverd.

Hieronder zie je de eerste promovideo van de Fikser EMotion, met aanvullend wat foto’s van het nieuwe model.

Video: Fisker Emotion Promovideo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Toyota-Hilux-landt-rechtop-in-Dakar

Toyota Hilux staat rechtop in 5e etappe Dakar

Summernats #31

Summernats is het meest extreme Burnout Festival