in

De Ford Focus RS is een van de beste hot hatches ooit

We hebben genoeg video’s gezien van de nieuwste Ford Focus RS, maar een review van Carfection bomvol driftactie kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan.

De Ford Focus RS is volgens presentator Alex Goy een van de beste hot hatches ooit gebouwd en als je naar de specificaties kijkt snap je wel waarom. Het is een handgeschakelde, vierwielaangedreven, 350 pk sterke hatchback die 70 procent van het vermogen naar één achterwiel kan sturen om driften makkelijker te maken! De Focus RS komt in allerlei krankzinnige kleuren, is een echte rijdersauto en tegelijkertijd toch nog best praktisch. What’s not to like?

In een eerdere vergelijking met de Audi RS3 en Volkswagen Golf R kwam de Focus RS als beste uit de test en werd hij het ‘koopje van het decennium’ genoemd. Mocht je nog twijfelen wat de beste, vierwielaangedreven, hot hatch van dit moment is bekijk dan deze review eens. Grote kans dat je na het zien van deze video er één wil hebben.

Video: Ford Focus RS Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hennessey Venom GT Spyder is de snelste cabrio ter wereld

Venom GT Spyder is de snelste cabrio ter wereld

S2000 verliest wiel en bestuurder lacht erom

S2000-bestuurder reageert apart op afgebroken wiel