in

Ford GT blaast op landingsbaan naar 338 km/h

Ford beweert dat hun GT een topsnelheid van 347 km/h kan halen. Om erachter te komen of deze claim op waarheid berust, zette deze eigenaar zijn supercar op een 4.3 km lange landingsbaan en trapte het gaspedaal in.

Op dezelfde landingsbaan zagen we nog niet zo lang geleden een Bugatti Chiron naar zijn topsnelheid van 420 km/h accelereren. Met andere woorden, het is de ideale locatie voor dit soort tests.

De bestuurder accelereert in het begin nog vrij behoedzaam en gaat short shiftend door de versnellingen heen. Pas bij ongeveer 110 mph (177 km/h) gaat de Ford GT voluit en raast de supercar met een indrukwekkend tempo naar 180 mph (289 km/h). De snelheidsmeter gaat langzaam richting 200 mph (320 km/h) en vanaf daar kruipt hij door tot 210,4 mph (338 km/h), alvorens de bestuurder besluit te remmen.

De bestuurder kon de door Ford geclaimde topsnelheid voor de GT niet evenaren, maar als de landingsbaan iets langer was geweest en de bestuurder vanaf het begin vol gas had gegeven, zou 347 km/h haalbaar zijn.

Video: Ford GT blaast op landingsbaan naar 338 km/h

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Honda E Prototype nader bekeken

Honda E Prototype nader bekeken

Mercedes-Benz G-Klasse Crashtest

Mercedes-Benz G-Klasse scoort goed in Euro NCAP Crashtest